Als klein meisje was de salontafel voor Kayla haar eerste podium. Zij was een grote fan van musicals en dansen was haar grote passie. Als vervolg op deze prille dansjes volgde meer dan 11 jaar jazzballet. Met de jaren groeide de fascinatie voor het mysterieuze, het oosterse en het sensuele van 1001 nacht.
Een nieuwe wereld ging voor Kayla open bij het zien van Mayte Garcia. Deze beroemde Artieste gaf een performance weer die voor Kayla richting aan haar verdere leven gaf.

De eerste stappen in Bellydance werden gezet bij Mira, een danseres uit Nederland waar de basis werd gelegd.
Na 1,5 jaar was de honger zo groot dat Kayla haar grenzen ging verleggen. In Nederland heeft zij bij de "Stichting Dans van Morgenstond” Yamila school voor buikdanskunst 3,5 jaar de opleiding gevolgd voor Professionele buikdanseres/lerares en de uitlaatklep gevonden voor de passie die steeds groter werd.
Deze opleiding werd afgesloten met een spektakel als eindexamenproject op 13 januari 2002 in Kerkrade.

Kayla heeft ook gedurende bijna 2 jaar ( JULI 2007 / MAART 2009 ) het opleidingsprogramma ORIENTAL DANCER AND TEACHER TRAINING DEVELOPEMENT gevolgd in Brussel bij ICODAC: INTERNATIONAL CENTER OF ORIENTAL DANCE ART & CULTURE, onder de directie, begeleiding en supervisie van PROF. DR. HASSAN KHALIL, Cairo ( Egypte ) en succesvol afgerond. Zij behaalde met eer en trots de titel/ certificaat: " SPECIALTY TEACHER FOR ORIENTAL/MIDDLE EASTERN DANCE AND EGYPTIAN FOLKLORE"

Kayla mag zichzelf met eer en trots, als eerste professionele lerares/danseres in Antwerpen, België voorstellen met zowel een diploma (die zij behaalde in 2002 ) als ook met het behaalde titel/certificaat ( 2009 ) ! Zij volgt nog steeds master classes workshops bij nationale en internationale gastdocenten.

Kayla geeft ondertussen al meer dan 13 jaar cursus in België en Nederland, optreden doet zij ondertussen al 17 jaar zowel in grote als kleine spektakels.
Door de jaren heen werd duidelijk dat buikdansen meer is dan techniek, het is de viering van het "vrouw" zijn.
Je gevoelens en emoties uitdrukken met deze dans komt vanuit je diepste kern.
Je mooi en goed voelen in je lichaam is het gevolg van jaren oefening.

De grote uitdaging voor Kayla is de moderne en Arabische dans in synergie over te brengen naar anderen. Een symbiose tussen twee of meedere culturen, een meerwaarde om door te geven.

In 2005 heeft Kayla haar eigen Showteam opgericht: The Oriental Fantasy Dancers, waar zij mee in binnen- en buitenland optreedt, vooral om deze dans in de meest positieve zin te verspreiden !!

“ Buikdansen is voor iedereen, jong of oud, klein of groot, als ontspanning of ontdekking van je lichaam”